З 1 червня на Тернопільщині пройде весняний призов в українську армію. Планується, що 550 юнаків поповнять ряди військовослужбовців у період з 1 червня по 30 липня. Про це розповів тимчасово виконуючий обов'язки обласного військового комісара Олександр Скумбрій, пише Часопис.

Призов в Україні повинен був пройти в період з 1 травня по 30 липня. Однак з-за карантину його відклали. Після послаблення карантину заклик триватиме і протягом місяця юнаки Тернопільщини в кількості 550 осіб будуть призвані на строкову військову службу.

Крім того, Олександр Скумбрій нагадав, що будуть покликані в зазначений період всі молоді люди, яким вже виповнилося 18 років, але ще немає 27 років. Всі юнаки повинні пройти медкомісію і бути придатними для служби в армії.

Скумбрій пояснив, що згідно з указом президента в армію будуть відправлені лише ті молоді люди, які досягли 20-річного віку. Тим, кому виповнилося 18 і 19 років отримають відстрочку.

Варто відзначити, що в пропрезидентській партії «Слуга народу» спільно з Зеленським розробили новий законопроект, який дозволить наживатися на призовників всім, кому не лінь. Про це розповів журналіст Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, стало відомо, що Зеленський виніс на розгляд Верховної Ради законопроект, в якому передбачається істотне підвищення штрафів за ухилення від служби в армії, за умисну втрату військового квитка, за неявку на місце збору.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що Романенко розкритикував новий законопроект від Зеленського та "Слуги народу" про військову службу.

Знай писав, що Зеленський запряжет всіх українців в нову кабалу і обкладе непомірними штрафами.

Нещодавно Знай передавав, що Зеленський запропонував запровадити новий вид армійської служби в Україні.