В Чехії фермери схопилися за голову-за того, що українські заробітчани сидять вдома. Як виявилося, українці стали незамінними працівниками агропромислових фірм в цій європейській країні. Чеські фермери вже заявили, що терплять величезні збитки, а урожай псується прямо на полях. Про це пише Галас з посиланням на Радіо Свобода.

Багато фермерів в Чехії вже заговорили про банкрутство. У виданні розповіли про ситуацію на одній з ферм під містом Брно. Там вирощують 30 гектар білого перцю, баклажанів і арбузов. Директор агрофірми Томаш Зоуфалый розповів, що зазвичай в цей період на його підприємстві працюють 150-300 українців, а зараз кілька філіппінців, румуни і кілька українців.

Фермер зазначив, що створив свою агрофірму в 90-х і з тих пір на роботу із задоволенням приймає українців. Однак карантин і пандемія стали причиною збитків для ферми. Вже зараз сума сягнула 8 мільйонів доларів. Він зазначив, що якщо українці не повернутися, то вони не зможуть зібрати урожай і все зіпсується на полях.

У той же час під Прагою керівник підприємства по вирощуванню овочів буквально благав українців залишитися на час карантину. Завдяки цьому їм вдалося зібрати врожай салату. Він розповів, що коронавірус показав, що чеське сільське господарство залежить від українців і їх роботи. Відсутність громадян України поставило на коліна багато ферми.

На даний момент профільне міністерство Чехії шукає альтернативу українцям. Вони пропонують попрацювати на полях тим, хто з-за карантину втратив роботу або задіяти студентів, які також досі також перебувають на карантині.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі заробітчани кинулися оформляти робочі візи і вишикувалися в черги у відділеннях банків.

Знай повідомляв, що Польща надала привілеї українцям, які їдуть на роботу.

Нещодавно Знай передавав, що на українському кордоні люди штурмували прикордонників через мит на посилки.