У червні українці і тернополяни відпочинуть на два дні більше, ніж зазвичай. Це обумовлено двома святами – релігійної Трійцею і світським Днем Конституції. В обох випадках свята випадають на неділю, а значить вихідний буде в понеділок.

Перші три вихідних вже чекають на українців у найближчі вихідні – 6, 7, 8 червня. Друга трійця чекає нас в останні вихідні місяця з 27 по 29 червня включно. Таким чином в червні буде 10 вихідних днів з 30 календарних.

Варто відзначити, що всі свята і вихідні були затверджені Кабінетом міністрів України ще в кінці 2019 року. Також заздалегідь було визначено графік і порядок роботи всіх державних установ і відомств в ці дні.

Вихідні на Трійцю та День Конституції Фото: скріншот

Дата святкування Трійці залежить від дати святкування Великодня. В цьому році Трійця припадає на 7 червня (50-й день після Воскресіння Христового). День конституції фіксований і завжди відзначається 28 червня. Ця дата була зафіксована ще в 1996 році, коли Верховна Рада прийняла Конституцію України. Крім цього в червні будуть і інші свята, але вони не мають статусу державних і не є вихідними днями.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в червні українців чекають додаткові вихідні. Ці дні були встановлені ще в 2019 році Кабміном.

Знай писав, як відзначається свято Трійці, а також розповідав про історію і зародження цього релігійного свята.

Нещодавно Знай передавав, що додаткові вихідні в Україні обумовлені Конституцією.