На Тернопільщині ринки допускають значні порушення карантину й можуть бути закриті. У перші дні послаблення обмежень всі вимоги дотримувалися на території ринків чергували представники Госпродпотребслужбы. Тому всі порушення усувалися швидко, пише Липа.

До всього іншого, на самому початку не працював громадський транспорт і людей було мало. Після того, як заробив транспорт людей стало більше. Зараз на ринках Тернопільщини збільшилася кількість покупців і продавців. Збільшилася і кількість порушень.

Госпродпотребслужба перевірила ринки Тернопільщини Фото: скріншот

Тільки за два дні представники Госпродпотребслужбы перевірили 11 ринків. Порушення були зафіксовані на 8 ринках. На порушників склали 9 протоколів.

За результатами перевірок виявили такі порушення:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще
  • стихійна торгівля поза території ринків;
  • неправильне використання масок і рукавичок;
  • відсутність захисних екранів між покупцями і продавцями;
  • не проводиться вимір температури на ринках;
  • кількість покупців значно більше встановленої межі з розрахунку 1 людина на 10 квадратних метрів;
  • відсутність постійного інформування відвідувачів про обмеження.

Госпродпотребслужба до закінчення карантину буде перевіряти ринки та дотримання часових обмежень.

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі зафіксовані порушення на ринках. У всіх випадках не порушуються вимоги та обмеження, прописані Кабміном.

Знай повідомляв, що в Дніпрі різко зріс попит на м'ясо, люди розбирають продукт з прилавків ринків.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині під час карантину та закриття ринків у магазинах істотно зросли ціни на продукти.