На Тернопільщині стартував черговий призов в армію. З-за карантину строки призову були перенесені. У відповідності з вказівками Генерального штабу залучення до служби в армії почався з 25 травня, пише Файне місто.

З цього дня почали свою військово-лікарські комісії у всіх містах і районах Тернопільської області. В Указі президента були позначені 18-19-річні юнаки, але у відповідності з постановою Кабміну закликати потрібно тільки суворо обмежену кількість юнаків. У цьому році на Тернопільщині призвуть в армію 500 молодих людей. Також на строкову службу покличуть тих, кому вже є 20-27 років.

Мледшей категорії юнаків призовного віку надається відстрочка. Вони можуть написати заяву і все ж піти на строкову службу.

Заклик в армію 2020 на Тернопільщині Фото: скріншот

Перша відправка призовників буде здійснюватися з обласного призовного пункту, який розташований в Тернополі. Більшість молодих людей будуть направлені в Збройні сили України, Державну спеціальну службу транспорту, прикордонні війська і в Нацгвардію. Географію відправлення призовників будуть визначати в Генеральному штабі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

При цьому вже порядку розіслані юнакам Тернопільщини, яким виповнилося 18 років і старше, а також у них немає права на відстрочку.

Варто відзначити, що недавно з'явилася інформація про те, що в черговий призов в армію не підуть випускники шкіл і Вузів. Таке рішення було прийнято Міноборони зміщення термінів вступної кампанії.

Нагадаємо, Знай писав, що весняний призов для випускників шкіл та університетів скасували.

Знай повідомляв, що в Дніпрі стартував весняний призов 2020 року.

Нещодавно Знай передавав, що експерти розповіли, що змінять закони Зеленського в армії.