Тернопільщина послабила карантин, а жителі регіону кинулися в банки оплачувати робочі візи, щоб знову поїхати на заробітки в Польщу та інші країни Євросоюзу. Зараз біля відділень банків у Тернополі люди стоять у величезних чергах і чекають. Щоб пройти до каси доводиться записуватися в список ще з ночі.

Про ситуацію біля відділень банків Тернополя розповіло видання Файне місто. Щоб отримати дозвіл на роботу в сусідніх з Україною країнах необхідно сплатити мито. Тому сотні жителів Тернопільщини та сусідніх областей стоять у довгих чергах.

Під одним з банківських установ українці почали збиратися з 4 годин ранку. Є й ті, хто приїхав під банк опівночі і чекає досі своєї черги. Люди змушені вистоювати черги, щоб виїхати за кордон. Вони повідомляють, що всі заощадження давно закінчилися, а годувати сім'ю потрібно. Також українці повідомили, що тарифи та ціни в магазинах не сприяють дотриманню карантину. Поскаржилися на те, що в Україні немає роботи з гідною оплатою, як у Польщі.

Заробітчани вишикувалися в черги біля банків Тернополя Фото: скріншот

Люди кажуть, що стоятимуть до переможного кінця, так як у них іншого виходу немає. Також очікують розповіли, що черги завжди були великими, але зараз особливо багато людей, так як всі кинулися відкривати робочі візи.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Черги завжди були великі, але зараз особливо ймовірно - всі кинулися подавати документи на виїзд. Я сама їду вже не перший раз, то сиділа і чекала, коли дозволять виїзд. Нема чим дітей годувати, ціни захмарні, і до кращого не йде. Тільки й чути, що це газ боржникам відключать, то ще щось перекриють, але не запитують люди мають гроші, щоб оплатити. Так стільки часу то карантин був, роботи втратили. Ще б повітря простим українцям перекрили", - додає Тернополянка пані Мар'яна.

Інша мешканка Тернопільщини повідомила, що приїхала в 12 годин ночі і була 52 за списком. А станом на 10 годину ранку вона вже 29-я. Тому сподівається сьогодні сплатити мито. Жінка також повідомила, що в черзі стоять жителі Івано-Франківська, Чернівців. За день до каси встигають пройти до 200 чоловік, а в черзі вже записались понад 300 осіб.

"Я приїхала з Почаєва в 12 ночі, то вже була в черзі 52 станом на 10:00 вже 29 в черзі. Тут є люди з Чернівців, з Івано-Франківська, з усього краю. Вчора обслужили 199 вчора, а було в списку 387 осіб", - каже жителька Почаєва.

Під банками у центрі Тернополя люди годинами стоять у черзі, щоб оплатити візи

Під банками у центрі Тернополя люди годинами стоять у черзі, щоб оплатити візи Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, дивіться стріми наживо, коментуйте та діліться із друзями, найцікавіші авторські матеріали читайте на нашому сайті. Будь з Файним і все буде Файно! - Хочете повідомити важливу новину, телефонуйте 0677993977

Geplaatst door Файне місто op Dinsdag 2 juni 2020

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі з 1 червня відкрилися візові центри і заробітчани вишикувалися у величезні черги під банками.

Знай повідомляв, що в Чехії розповіли, як важко без українських працівників.

Нещодавно Знай передавав, що українські заробітчани можуть бути оштрафовані за нелегальну роботу.