Над Тернопільщиною днями пронеслася гроза. Стихія розбушувалася настільки, що змила всі зусилля селян з посадки і вирощування рослин. На городах і полях нічого не залишилося. Голова сільради села Загайці у Facebook попросив допомогти постраждалим односельцям.

Найбільші збитки від розгулялася стихії зазнали жителі, які займаються вирощуванням овочів і фруктів. Вітер поламав гілки дерев і самі дерева, а дощ змив всі посаджені овочі і інші рослини.

Як зазначив сам голова сільради – за 10-15 хвилин прахом пішли зусилля, викладені на протязі 6 місяців. Петро Максимьюк попросив небайдужих жителів регіону допомогти відновити втрачені рослини – надати розсаду насіння або рослин.

Голова сільради попросив допомоги Фото: скріншот

Крім того, голова сільради запевнив людей, що з бюджету села будуть виділені гроші на матеріальну допомогу постраждалим домогосподарствам. Він також пояснив, що складно буде купити все насіння і саджанці, так як ще потрібно відновити корми для тварин, які також пошкодив дощ.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Варто відзначити, що синоптики дали невтішний прогноз погоди на найближчі дні для Тернопільщини. В області до кінця тижня збережуться дощі і грози, буде йти і град. Синоптики також розповіли, що температура повітря не підніметься вище 28 градусів вище нуля.

Нагадаємо, Знай писав, що синоптики розповіли, якою буде погода в найближчі дні на Тернопільщині.

Знай повідомляв, що синоптики говорили про погіршення погоди в регіоні ще на початку червня.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині жителі показали, як град забиває рослини, а дощ змиває все на своєму шляху.