На Тернопільщині зафіксували черговий спалах коронавирусної інфекції. Стрибок кількості людей, що заразилися медики пояснили масовим гулянням, яке організував місцевий підприємець на честь власного ювілею. Про це повідомляє Ракурс.

У селах Застав'е, Баворов, Прошова і Дичков на території Великогаївської об'єднаної територіальної громади лікарі лабораторно підтвердили 28 випадків зараження. В обласному оперативному штабі по боротьбі з COVID-19 припустили, що причиною такого різкого стрибка кількості заражених може бути масова вечірка, організована місцевим бізнесменом. Йому виповнилося 60 років, і він запросив 60 гостей в ресторан.

Штаб передав матеріали цього інциденту правоохоронцям. Передачу документів підтвердили і в Нацполіції Тернопільської області. Крім того, з'ясувалося, що святкування ювілею пройшло ще 22 травня. У поліції заявили, що з березня місяця в Україні заборонено проводити подібні масові заходи. Зараз правоохоронці з'ясовують, був ювілей причиною спалаху захворюваності в області.

Ювілей на Тернопільщині став причиною спалаху коронавіруса Фото: скріншот

Варто відзначити, що в Україні станом на ранок 11 червня коронавірусом заразилися 689 осіб. Загальна кількість хворих з початку епідемії склала 29 070 осіб. Також за минулу добу видужала 374 людини. На даний момент Україна знаходиться на адаптивному карантині, коли місцеві влади в санітарними лікарями вирішують на якому етапі обмежень перебувати регіону, щоб зупинити поширення коронавіруса.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні заразилися ще 689 осіб.

Знай повідомляв, що фахівці розповіли, чим небезпечний літній табір для дітей.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові відмовилися робити тести на коронавірус через брак матеріалів.