На Тернопільщині посилюють карантин. Місцева влада прийняла таке рішення через те, що в області різко збільшилася кількість заражених людей після ослаблення останнього. Про це розповіли у Тернопільській міській раді кореспондентам телеканалу Т1.

В область повертається обов'язковий температурний скринінг у громадських місцях, обов'язковий масковий режим. Також буде повернута обов'язкова дезінфекція рук. Залишать відкритим громадський транспорт для всіх, але кількість пасажирів обмежено кількістю сидячих місць в автобусі або тролейбусі.

Тернопільщина посилює карантин Фото: скріншот

Крім того, з 11 червня закриті тренувальні секції дітей в закритих приміщеннях і заняття позашкільної освіти. Обмеження не торкнутися дитячих садків та закладів громадського харчування. У ресторанах і кафе будуть подавати їжу тільки на індивідуальних тарілках, а сіль і спеції в стіках.

В магазинах і торгових центрах повинні будуть оновити розмітку для відвідувачів, щоб вони дотримувалися дистанції один між одним. Також залишиться під забороною робота дитячих та дорослих баз відпочинку і установ культури.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для прийняття цього рішення була створена робоча група, в яку увійшли представники Госпродпотребслужбы, муніципальної інспекції та правоохоронці. Вони будуть відслідковувати дотримання правил карантину на ринках та в інших громадських місцях.