На карантині стали недоступними послуги з переоформлення субсидій, і багато українців стурбовані цим питанням. Жителям Тернопільщини розповіли, як не втратити допомогу від держави на оплату комунальних послуг. Про це пише Будпорт.

Під час карантину субсидії будуть діяти в тих розмірах і критеріях, в яких вони були оформлені до його оголошення. Наступне переоформлення виплат здійснять без додаткових звернень громадян. Під час карантину субсидій нікого позбавляти не будуть.

Субсидії для українців під час карантину Фото: скріншот

В березні Верховна Рада прийняла відповідний законопроект, в якому прописана норма про нарахування комунальних платежів і субсидій. Крім того, законом забороняється нараховувати пені і штрафи українцям, які з тих чи інших причин не погасили борги до початку карантину перед банками і постачальниками комунальних послуг.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко пояснив, що українців не можна позбавляти субсидії в період карантину. Ця норма стосується і тих, хто оформив допомогу вперше, а також тих, хто оформляв її раніше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варто відзначити, що питання переоформлення субсидій стоїть досить гостро, так як з 1 липня українців чекає підвищення прожиткового мінімуму, а значить і виростуть доходи, які прив'язані до даного показника.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні з 1 липня зросте прожитковий мінімум,

Знай повідомляв, що в мережі розповіли, як безробітним українцям отримати субсидію.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні істотно змінилися ціни на товари першої необхідності за період карантини.