У Тернополі молоді жінки збунтувалися проти рішення місцевої влади про заборону партнерських пологів. Вони створили петицію на спеціальному сайті. Заборона була введена міською владою Тернополя після введення карантину в місті та області. Про це пише BezTaby.te.ua.

Жінки в тексті петиції відзначили, що навіть в умовах пандемії коронавіруса у всьому світі проводяться партнерські пологи з урахуванням всіх вимог карантину, але місцева влада Тернополя без відома МОЗ України та інших компетентних органів заборонили даний вид розродження. Тому вони збирають підписи за відновлення цієї практики.

У тексті петиції йдеться, що це доведений метод з позитивним ефектом для жінки і дитини. Підтримка близької людини під час переймів і потуг позначається на зниженні кількості кесаревих розтинів та інших допоміжних процедурах при народженні дітей. Також жінка відчуває себе впевненіше, коли поруч чоловік або хтось з близьких.

Партнерські пологи Фото: скріншот

Крім того, жінки послалися на рекомендації ВООЗ, в яких говориться, що партнерські пологи проводити можна і потрібно навіть під час пандемії. Крім того, ВООЗ та ЮНІСЕФ рекомендують проводити даний вид розродження навіть жінкам, у яких діагностовано коронавірус.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Автор петиції Ірина Яремчук розповіла, що в Тернополі незаконно заборонили партнерські пологи, так як це є компетенцією Міністерства охорони здоров'я України. Це відомство не вводило заборон на даний вид пологів.

При цьому на даний момент партнерські пологи проводяться тільки в п'яти пологових будинках Києва та у Луцькому перинатальному центрі. Головний лікар столичного пологового будинку №5 Дмитро Говсєєв розповів, що партнер повинен пройти стандартний набір досліджень і може бути присутнім під час народження дитини. Однак заборона діє на відвідування породіллі і дитини в постродовой період.

Нагадаємо, Знай писав, що вагітні днепрянки обурилися заборонами партнерських пологів у своєму місті.

Знай повідомляв, що зірка Кварталу 95 Віра Кекелія розповіла, як проходили її партнерські пологи.

Нещодавно Знай передавав, що нардеп від "Слуги народу" розповів, як народжувала його дружина.