На Тернопільщині з другої половини травня ллють дощі. Грози, шквали, град і навіть смерчі тероризують область. Зараз ситуація в регіоні посилюється ще й тим, що річки виходять з берегів, пише Тернопіль.

На сьогоднішній день погода на Тернопільщині вже показала, що не збирається змінювати свою стратегію та плани на найближчий тиждень. Синоптики попередили жителів області про чергові дощах і грозах.

Місцеві жителі після вчорашніх гроз стали свідками буйства природи. Вони зняли і виклали в мережу вируючі річки, в яких вода упереміш з сміттям і землею лине по руслу. Також рятувальники підтвердили інформацію про підтоплення житлових будинків та городів.

Гроза у Тернополі 16 червня показала, що і жителі міста не захищені від буйства природи. Блискавка вдарила житловий будинок. У результаті цього від нього відпала частина фасаду і розбила автомобіль, припаркований поряд. Мешканці будинку зняли наслідки стихії на фото. Інцидент стався на вулиці Тролейбусна.

Блискавка відірвала від будівлі шматок фасадного облицювання Фото: соцмережі

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Дощі і тепла літня погода принесли ще одну проблему – розмноження змій. Повзучі гади оселилися в парках Тернополя. Мешканці розповіли, що бачили кілька особин в траві. Дирекція парків звернулася до рятувальників, які відловили змій і перевезли їх у більш безпечне для них і для людей місце.

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині пройшли сильні зливи з градом. Наслідки виявилися дуже непередбачуваними.

Знай повідомляв, що в Тернополі ДСНС відловила змій у парках.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині після рясних опадів розпочався грибний сезон.