На Тернопільщині живе незвичайна сім'я. В неї мама і 18 дітей. Їх сім'ю знають не тільки в регіоні, але за його межами. Багатодітна сім'я почала свій життєвий шлях у 2003 році. Тоді Володимир і Любов Бальчосы дали обіцянку, що вони зроблять добру справу, якщо їх дитина виживе, розповідає Файне місто.

Донька Ліна народилася у 2001 році з пороком серця і в 2003 році патологія ускладнилася, дитина задихається. Лікарі призначили операцію, яку згодом дитині провели. Вона вижила і живе нормальним життям, але обіцянку подружжя виконали.

Добру справу сама знайшла їх. Родичі запропонували створити дитячий будинок сімейного типу. На це знайшлися і фінанси. Любов розповіла, що вони з чоловіком викупили стара будівля колишнього дитячого будинку і відремонтували його. Після цього їм соціальних служб зателефонували і запропонували взяти чотирьох дітей.

Сім'я Бальчос Фото: Файне місто

Після цього доля приготувала ще один сюрприз. Любов і Володимир поїхали знайомитися з дітьми і серед них був хлопчик, з яким Любов познайомилася за кілька років до цього в лікарні. Тоді його забрали у мами і помістили в лікарню, де лежала її дочка.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На жаль, її чоловік Володимир не дожив до моменту, коли сім'я зміцніла і прийняла ще п'ятьох дітей на виховання. Смерть чоловіка жінка переживала важко, але діти їй допомогли справитися з горем.

Зараз багато вихованців цієї родини вже створили свої сім'ї і народили дітей, але як тільки випадає момент, вони відразу ж їдуть додому до мами.

Нагадаємо, Знай писав, що хлопчика з патологіями розвитку забрали в сім'ю, де зайнялися його розвитком і оздоровленням.

Знай повідомляв, що на Прикарпатті мамі залишають новонароджених дітей в пологових будинках.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі волонтери почали збір коштів для дитини з дитбудинку, щоб виправити вади серця.