Держстат опублікував дані про зростання цін на споживчі товари. На цей раз зафіксовано суттєве зростання вартості важливих для всіх українців продуктів харчування та інших товарів першої необхідності, пише Липа.

зокрема, за Тернопільщині за даними Державної служби статистики індекс споживчих цін у травні 2020 року по відношенню до квітня цього року становив 100,3%. З початку року цей показник становив 101,4%.

У цілому по Україні індекс споживчих цін у травні порівняно з квітнем 2020 року склав 100,3%, а індекс споживчих цін у цілому з початку року склав 101,8%.

Ціни на продукти на Тернопільщині Фото: скріншот

Варто відзначити, що ще у квітні цього року мешканці Тернопілля відчули на собі наслідки тотального карантину. Закриті ринки і монополія магазинів створили сприятливі умови для зростання цін на продукти харчування. Жителі регіони розповіли, що на ринки вони купували овочі, фрукти і м'ясо. Коли ці об'єкти закрилися всі пішли в магазини. Також більшість жителів області відзначили і істотне зростання цін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тим не менше в Україні відзначається істотне зниження цін на сезонні овочі. З приходом теплої погоди на прилавках магазинів і ринків з'являються кабачки, молода картопля, ягоди і багато іншого. Ціни на ці продукти доступні всім. Зокрема, на Львівщині подешевшали помідори і огірки, солодкий перець і кабачки.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що на Тернопільщині зафіксували істотне підвищення цін під час карантина.

Знай писав, що на Львівщині подешевшали сезонні овочі.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні з осені почнеться черговий етап інфляції.