На Тернопільщині з початку року зафіксовано вже 344 випадки укусів кліщами. Однак ці цифри не є офіційною статистикою і не враховуються офіційними відомствами, пише Суспільне.

При цьому в Лабораторному центрі досліджено 1100 кліщів, яких люди самостійно зняли з шкіри. Тобто, кількість уражених в три рази більше, ніж офіційно зареєстровано звернень до медичних закладів області. Про це розповів лікар-епідеміолог та заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

Кліщі атакували тернополян Фото: скріншот

Він заявив, що вже з початку року є 21 випадок зараження хворобою Лайма, яку переносять кліщі. За аналогічний період минулого року зафіксували 22 випадки. Панічев вважає, що це свідчить про те, що показник захворюваності не змінився. На кожні 100 тисяч осіб припадає 20-22 випадку зараження. В абсолютних числах це становить 209 випадків. Іноді ці показники зростають у два рази і перевищують загальні по країні. Захворюваність в Тернопільській області вище, ніж у прилеглих областях. Експерт також зазначив, що найбільше виявлених випадків захворювання і ураження кліщами залежить від доброї діагностики захворювань, які переносять кліщі.

Кліщі атакували тернополян Фото: скріншот

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На початку червня в лабораторному центрі зафіксували антирекорд за кількістю укусів паразитами. Зараз ця кількість знизилася.

Однак медики не поспішають знижувати уважність, так як зараз відбувається поява на світ нового потомства, яке вивели самки, пережили зиму і знайшли жертв навесні і на початку літа. Другий етап укусів настане не раніше серпня-вересня, коли вже нове потомство зможе продовжити рід.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що на Тернопільщині зафіксували 120 нових випадків укусів кліщів.

Знай писав, що на Тернопольищне 20 людей постраждали від укусів кліщів.

Нещодавно Знай розповідав, як позбутися від комарів будинку.