В Україні у розпалі ягідний сезон. В середині червня фрукти й овочі вже повинні бути доступними цінами і замінити зимовий раціон більшості сімей. Проте все відбувається в точності до навпаки. Ціни на фрукти – полуницю, черешню, вишню зашкалюють. Про ситуацію на тернопільських ринках розповіло видання Сорока.

На ринках вартість сезонних фруктів дивує. Полуниця і черешня коштують від 65 гривень за кілограм, а продавці мають власну думку про причини такого цінового сплеску. В першу чергу вони, як один заявляють, що головною причиною дорожнечі фруктів є погана погода і дощі. Через опадів ягоди не визрівають і псуються, а град збиває ягоди з дерев. Ситуацію погіршує сильний вітер і зливи.

Ягоди на ринку Тернополя Фото: Сорока

Крім того, є й ті, хто звинувачує у всьому карантин. Обмеження посприяли підвищенню цін і невеликій кількості покупців, які через неможливість дістатися до ринку, відмовляються від ягід.

У цьому році, як і в минулому, за словами продавців, популярністю користуються черешня з Мелітополя і полуниця з Закарпаття. За кілограм черешень доведеться викласти 85 гривень, а за кілограм полуниці – 65 гривень. Незважаючи на такі ціни люди купують фрукти. Також продавці на ринку Тернополя розповіли, що більше цінується полуниця, так як вона дешевше.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Деякі продавці розповіли, що ціни виросли із-за невдалого врожаю. Черешня вся потріскалася з-за великої кількості вологи, а полуниця побита дощами. Також вони кажуть про те, що порівняно з минулим роком ціни в два рази вище на сезонні ягоди.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Мелітополі з'явилися ягоди за нечуваними цінами.

Знай писав, що в Дніпрі з'явилися кавуни та дині за позахмарними цінами.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі супермаркет продає яблука за ціною червоної риби.