На Тернопільщині виявили незаконний видобуток корисних копалин під час рейду Державної екологічної інспекції. Видобуток копалин здійснювалася в селі Застинка Великогаивской ВІДГ, пише TeNews.

Як виявилося, в кар'єрі кілька людей добували піщаник. Своєю незаконною діяльністю вони нанесли збиток державі на суму 113,4 тисячі гривень. Державна екологічна інспекція у Тернопільській області повідомила, що в кар'єрі були виявлені чотири людини, які займалися вырубыванием пісковика. На місце викликали правоохоронців. Матеріали, отримані під час затримання, направили в ВП ГНУП, на їх основі будуть прийматися процесуальні рішення.

Варто відзначити, що в Україні є більш масштабний і нахабний «бізнес» - видобуток бурштину. Незаконна діяльність розрослася до такої міри, що вже ніхто нічого не може зробити. Така видобуток завдає шкоди не тільки Україні, але і природі. За останні 6 років нічого не змінилося. У мережі показали відео, на якому понад 100 осіб одномоментно стоять в ямі з водою і сачками виловлюють бурштин. Видобутий камінь продають нелегально на «чорному ринку» за шалені гроші, які потім осідають у кишенях відомих і невідомих нікому людей.

Не так давно правоохоронці виявили сліди незаконного видобутку та обробки бурштину в Рівненській області. Документи і гроші за ці роботи підтверджували, що камінь вимивався з землі і оброблявся в дуже великих кількостях. Правоохоронці провели ряд обшуків і отримали докази.

Після окупації Донбасу в Україні з'явився ще й «чорний ринок» вугілля. Правоохоронці продовжують боротьбу з так званими копанками – незаконними саморобними шахтами по видобутку вугілля. На таких «шахтах» люди працюють без будь-яких гарантій і без дотримання техніки безпеки.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що у Рівненській та Житомирській областях продовжується незаконний видобуток бурштину.

Знай повідомляв, що бурштинова мафія попалася копам на очі й відповіла за діяльність.

Нещодавно Знай передавав, що на Донеччині з'явився "чорний" ринок вугілля.