Негода в Україні принесла лиха в західних регіонах країни розлилися річки і підтопили міста і села. ДСНС і Нацгвардія роблять все можливе, щоб допомогти людям евакуюватися і евакуювати тварин, передає Телеграм-канал Файний Тернопіль.

На даний момент на Тернопільщині у водній пастці опинилися три населених пункти Устя Зелене, Коропець та Вистря. У селі Устя Зелене відселено 57 мешканців із зони підтоплення. В Коропці рятувальники і нацгвардейцы вивезли із зони підтоплення 100 осіб. У селі Вистря затоплені вулиці і проїзд автомобільним транспортом неможливий.

ДСНС працює в місці стихійного лиха Фото: ТГ-канал Файний Тернопіль

Варто відзначити, що на Тернопільщині бурхливі потоки води і зливи створили всі умови для руйнування доріг. У Кременці вода змила цілу вулицю і відрізала мікрорайон від основної частини міста. В результаті мешканцям мікрорайону довелося прокладати сільську дорогу в об'їзд зруйнованої. При цій ситуації влада не поспішає створювати комфортний і безпечний шлях.

ДСНС працює в місці стихійного лиха Фото: ТГ-канал Файний Тернопіль

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

ДСНС працює в місці стихійного лиха Фото: ТГ-канал Файний Тернопіль

Також синоптики розповіли, що в Україні погода може ще більше погіршитися через прихід в нашу країну чергового циклону з дощами і грозами. У зв'язку з цим може очікуватися друга хвиля паводків. З 25 по 28 червня продовжиться формування дощового стоку на річках Дністер, Тиса, Прут. Рівень води може піднятися на 0,7-1,7 метра.

Крім того, очевидці біди, житель Чернівецької області на ім'я Віталій Пепеляк з села Ревне Кіцманського району розповів, як прийшла вода. Чоловік зазначив, що його сім'я втратила все в одну мить. У них немає нічого – ні одягу, ні будинку, ні побутових предметів та приладдя. Все затопило, вирвало з розетками і забрало.

Нагадаємо, Знай писав, що паводки та опади на Тернопільщині розмили дороги.

Знай повідомляв, що в ДСНС розповіли про загрозу нових затоплень.

Нещодавно Знай передавав, що в Чернівецькій області висока вода прийшла миттєво.