КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» провели унікальну операцію. Медики виконали резекцію шлунка у пацієнтки з морбидным ожирінням. Втручання було проведено методом лапораскопической Sleeve-резекції, пише Область.

Дана операція дозволяє швидко і без навантаження на організм видалити частину шлунка. Вона проводиться людям, що страждають ожирінням. Більшість пацієнтів після такої операції втрачають до 60-70% зайвої ваги вже в перші роки після втручання.

Медики розповіли, що під час операції видаляється до 80% шлунка. Після цього пацієнту необхідна невелика порція їжі для насичення, а почуття голоду настає пізніше. При цьому кишечник і інші органи травлення не страждають, а організм здатний приймати абсолютно будь-яку їжу вже через короткий проміжок часу після операції.

У Тернополі прооперували пацієнту 42 років з діагнозом аліментарно-конституційне ожиріння ІІІ ступеня (вага 150 кг, індекс маси тіла 53). Крім того, у жінки виявили хронічний холецистит і жовчокам'яну хворобу. Перед операцією їй провели ряд досліджень, які дозволили встановити стан її здоров'я і провести оперативне втручання. Після операції пацієнтка швидко відновилася.

Нагадаємо, Знай писав, що в Дніпрі провели унікальну операцію хлопчику з онкологічним захворюванням.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Знай повідомляв, що лікар з франківська провів дві успішних і унікальних операції на мозку. Лікар видалив злоякісні пухлини без серйозних наслідків для здоров'я пацієнта.

Нещодавно Знай передавав, що медики Львова провели унікальну операцію з видалення пухлини носа у дитини.