На Тернопільщині під час ремонту музею, а точніше, під час зносу старого туалету, робітники виявили несподівану знахідку. Про це розповіли на сайті “Тернополяни”.

Як зазначається, йдеться про Залозецький краєзнавчий музей – там під час робіт із облаштування та ремонту примузейної території волонтери-робітники несподівано виявили, що старий громадський туалет побудовано на фундаменті із могильних плит.

Працівники музею встановили, що в якості будівельного матеріалу у радянські часи було використано надгробні пам’ятники зі старого єврейського кладовища.

Фото: “Тернополяни”
Фото: “Тернополяни”

Фото: “Тернополяни”
Фото: “Тернополяни”

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Фото: “Тернополяни”
Фото: “Тернополяни”

У музеї вже пообіцяли, що повернуть могильні плити на їхнє законне місце, однак ще не відомо, як до цього поставиться єврейська громада.

«В теперішній час це з жахом сприймається! Лише задумайтесь над моральністю: радянська влада могильні плити використала в якості порогу в туалет! Ще й написами, молитвою, назовні! Згодом виявлені надгробки ми відвеземо на їхнє історичне місце!», – зазначають у музеї.

Нагадаємо, раніше у Харкові комунальники залишили відкритим канализацйионный люк.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дніпрянин побудував замок в центрі міста.

Також "Знай.uа" писав, що львів'яни пересіли на човни.