Проблема мору риби у Тернопільському ставі хвилювала жителів міста і міські служби давно. Днями стала відома одна з можливих причин. В дощової каналізації виявили несанкціоновані врізки побутової каналізації. Тобто господарсько-фекальні стоки потрапляли прямо в ставши та забруднювали воду, повідомляє Голові Тернопіль.

Незаконні врізки були виявлені на території Білецької ВІДГ. В колекторі дощової каналізації випадково виявили дрібні труби, з яких стікали побутові стоки. Частина з цих труб належить мешканцям приватних будинків села Біла. Інше – це справа рук підприємців колишнього комбайнового заводу.

Несанкціоновані врізки

Несанкціоновані врізки в колектор дощової каналізації виявлено на території Білецької ОТГ. Із нього госпфекальні стоки потрапляють у Тернопільський став, забруднюючи його. Деталі в нашому сюжеті.

Geplaatst door Golovne.ternopil op Vrijdag 26 juni 2020

Про ситуацію розповів Андрій Объещик голова ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля». Він зазначив, що були виявлені безліч незаконних врізок. Голова ВІДГ заявив, що виявили ці врізки випадково при створенні водовідведення нового дитячого садочка. Працівники прокладали трубу і виявили безліч старих труб, які йдуть до приватних будинків.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Объещик розповів, що в ситуації будуть розбиратися спільно голова ВІДГ і їх громадська організація. Экоактивисты також зазначили, що 10-20% всіх врізок в дощовий колектор – це справа рук місцевих жителів.

Щоб дізнатися ступінь і характер забруднення Тернопільського ставу екологи зробили відбір проб води з колектора. Проблеми з каналізацією у Билий надають безпосереднє вплив на стан Тернопільського ставу.

У Тернопільському ставі продовжує гинути риба Фото: скріншот

Про ситуацію в головному водоймі Тернополя писав і Ігор Музика. Він розповів, що у водойму були випущені 4 20-кілограмових товстолоба. Вже на наступний день вони плавали дохлими по поверхні води. Він також зазначив, що ця риба живиться з поверхні води і можливо вона наїлася отрути. Також музика звинуватив у викидах в Тернопільський ставши пивзавод «Опілля».

Нагадаємо, Знай писав, що в Тернополі головного ставка виловили кілограми дохлої риби.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині продовжує масово гинути риба.

Нещодавно Знай передавав, що на Дніпропетровщині річку оголосили зоною екологічного лиха.