У Тернополі пішов з життя відомий на всю країну медик та вчений. Петро Фомін помер на 80-му році життя. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ТНМУ.

Ректорат, студенти і колеги-викладачі висловили слова співчуття й підтримки рідним з приводу смерті вченого.

Хірур і професор Петро Фомін Фото: Сайт ТНМУ

"Ректорат, професорсько-викладацький, трудовий та студентський колективи Тернопільського національного медичного університету імені В. Горбачевського висловлюють глибоке співчуття з приводу тяжкої втрати - українського вченого-хірурга, доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри хірургії № 3 Національного медичного університету імені Богомольця академіка НАН і АМН України, члена Мижнародного наукового комітету Асоціації раку шлунка, члена Правління і Президії Українського товариства хірургів, заслуженого діяча науки і техніки України Фоміна Петра Дмитровича. Петро Дмитрович був прочетным професором і членом Наглядової ради ТНМУ ", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті ТНМУ.

Колеги відзначили, що Петро фомін був з тих людей, які не зупиняються на досягнутому і постійно випробовує свої можливості. Завдяки таланту професора багато пацієнтів отримали можливість жити здоровим і повноцінним життям.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Вчений став автором методик оперування стравоходу після механічних ушкоджень, запалень і пухлин. Він навчився і передав знання колегам, як замінити пошкоджені ділянки стравоходу тканинами з товстого і тонкого кишечника. Крім того, професор працював над розробкою малоінвазивних эндоскопичных втручань.

Нагадаємо, Знай писав, що в інший світ пішов відомий вчений, і уродженець Львівщини.

Знай повідомляв, що померла відома українська письменниця Ева Гата.

Нещодавно Знай передавав, що найстаріший вчений світу з австралії пішов з життя добровільно шляхом евтаназії в Швейцарії.