Повені в західних регіонах України можуть призвести до подорожчання овочів по всій країні. Зокрема, прогнозується істотне подорожчання картоплі. Про це розповів економіст Юрій Пендзин, повідомляє ГолосUA.

Фахівець зазначив, що зараз ціни на овочі (картоплю, капусту, моркву) падають, так як багато овочів і попит високий, але так буде не завжди. Пендзин вважає, що ціни почнуть зростати вже восени.

З середини серпня і початку вересня ціни будуть зростати, так як позначиться недолік овочів з-за паводків на Західній Україні і складнощів з посадкою картоплі та інших овочів в центральних і південних регіонах, які були викликані карантином. Пендзин вважає, що буде спостерігатися дефіцит картоплі, а значить його ціна суттєво зросте.

Варто зазначити, що на ринках Тернополя вже спостерігається зростання цін. Зараз за позахмарними цінами продають полуницю і черешню, вишню і абрикоси. Продавці відзначають, що вартість сезонних фруктів в два і більше разів вище, ніж в аналогічний період минулого року. Полуниця коштує від 65 гривень за кілограм. Межа вартості – 85 гривень. Черешня від 70 гривень за кілограм і вище. Вишня дешевше – 40-50 гривень за кілограм.

Аналогічна ситуація спостерігається на ринках Мелітополя, де черешня продається оптовими партіями. Ягоди лісові і вирощені на полях вражають вартістю. Малина – від 100 гривень за кілограм, а ожина – від 150 гривень. Найдорожчою стала лохина – від 450 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині зафіксовано високі ціни на сезонні фрукти.

Знай повідомляв, що на ринках Мелітополя ціни на овочі та фрукти дивують.

Нещодавно Знай передавав, що в україні можуть різко зрости ціни на продукти харчування.