В Регіональному офісі водних ресурсів Тернопільщини розповіли про ситуацію з водоймами в регіоні. За підсумками першої половини 2020 року кілька водойм пересохли. Про це пише Область.

За вказаний період працівниками офісу було обстежено 12 водосховищ, 209 ставків, 237 км річкової мережі області. Також були відібрані 23 проби води для проведення лабораторних досліджень.

Під час обстеження були виявлені проблемні ділянки і зони, які погіршують водний режим. Найпоширенішими проблемами є заростання русел і водної гладі, а також засмічення людьми. Особливо вагомі проблеми у водойм, які розташовані в межах населених пунктів.

Фахівці відзначили, що в цілому на Тернопільщині спостерігається знижений рівень води в річках, особливо страждають невеликі струмки і потоки. Деякі з них вже пересохли. 111 ставків області пересохли або заповнені водою на 10%.

При цьому в Тернопільській області фіксуються підтоплення відразу в трьох районах. Річки вийшли з берегів через тривалі дощі на західній Україні і в найближчих європейських країнах. Нещодавно мешканцям постраждалих від повені районів заборонили пити з криниць та колодязів. Фахівці обстежили джерела питної води місцевих жителів і заборонили навіть використовувати цю воду для технічних цілей.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині питна вода стала непридатною через паводків.

Знай повідомляв, що на Тернопільщині грибники похвалилися зібраним урожаєм.

Нещодавно Знай передавав, що у Тернополі шукають жінку, яка вкрала квіти з клумби.