Тернопільських торговців людьми суд відправив під домашній арешт на два роки. Молода пара обіцяла дівчатам престижну роботу за кордоном, а замість цього відправляла в сексуальне рабство.

Відомо, що нелегальним бізнесом 20-річний хлопець та 21-річна дівчина почали займатися ще в 2017 році. На той момент вони проживали в Тернополі і навчалися в місцевому Вузі. Через інтернет вони знаходили дівчат, які хотіли б працювати в Туреччині або Об'єднаних Арабський Еміратів, а саме -в Дубай.

Коли жертви погоджувалися, торговці брали у них копії документів та фотографії. Після вони починали готувати документи на виїзд, взявши всі обов'язки по підготовці документів, віз, придбання авіаквитків, на себе. У загальній складності це коштувало близько 400 доларів, які пізніше повертали замовники.

Куди саме відправлять дівчат визначали замовники – їм надсилали фотографії і по них визначали, яка комусь потрібна. За дівчину, яку відправляли до Туреччини, торговцям належало від 500 доларів, а в Дубай – від 1000 до 2000 доларів.

У Тернополі засудили студентів, які продавали дівчат у сексуальне рабство / фото: ГУНП

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У лютому 2018, коли дівчата мали вилітати на роботу, їм перешкодили зробити це тернопільські оперативники і представники державної прикордонної служби України.

Дует затримали і оголосили підозра згідно статті 149 частина 2 КК. Слідчі довели причетність до п'яти фактів. Справу передали в суд.

Проте в ході подальших слідчо-оперативних заходів співробітники ВБЗТЛ встановили ще двох жертв торговців людьми.

В 2018 році підозрювані відправили в АОЕ двадцятишестирічною Тернополя. Їй сказали, що працювати танцівницею, але коли вона приїхала в Емірати, у неї забрали документи і змусили займатися проституцією. Повернутися на батьківщину допоміг один з клієнтів.

Ще одній жертві дуету завадили правоохоронці поїхати в Туреччину.

За даними фактами працівники поліції відкрили ще одне кримінальне провадження за статтею 149 частина 2 КК. За п'ять фактів тернопільські торговці людьми вже відбувають покарання, ще по двох відповідати у суді при розгляді справи.

Нагадаємо, що медики з Тернополя провели складну операцію, щоб врятувати життя пацієнту.

Як повідомляв портал Знай.иа тернополянина Кизлика Ярослава Володимировича розшукують за підозрою у скоєнні тяжкого злочину.

Також Знай.иа писав, що неадекватний чиновник на Тернопільщині нападає на людей і нацьковує собаку.