Щоб побачити диво природи і насолодитися екзотикою не обов'язково їхати за кордон. У нашій країні є безліч місць, де можна отримати незабутні враження і дізнатися про історію України ще більше. Лише на Тернопільщині таких місць 10, пише Терноград.

На першому місці Заліщики

Заліщики Фото: Ігор Мелека

Це містечко розташований на півострові, який утворив Дністер. Вигин річки у вигляді підкови робить це місце унікальним. З одного боку берег Дністра з крутим уступом, який покритий густими лісами. Місто з «великою землею» пов'язують три мости. З них відкривається чудовий вид.

На другому місці Джуринський водоспад

Джуринський водоспад Фото: Терноград

Ця природна пам'ятка Тернопільщини вражає навіть бувалих туристів. Він вважається найбільшим рівнинним водоспадом України. Поруч з ним розташовуються руїни Червоногородського замку.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Третє місце зайняв Дністровський каньйон

Дністровський каньйон Фото: Терноград

Це природне утворення є найбільшим в Україні і одним з найбільших в Європі. Щоб оцінити це місце тут варто побувати.

Четверте місце – печера Оптимістична

Печера Оптимістична Фото: Кирило Багрій

Це найдовша гіпсова печера у світі загальна довжина ходів печери становить 240 км. Печера Оптимістична занесена в книгу рекордів Гіннеса і займає площу понад 2 га.

П'яте місце – Зарваниця

Зарваниця Фото: pilgrimage.in.ua

Це місце доведеться за смаком для віруючих. Тут нібито з'явилася Діва Марія, а також має цілюще джерело і чудотворна ікона. Зараз Зарваниця є духовним центром Української греко-католицької церкви.

Шосте місце в рейтингу – Тернопільське озеро

Тернопільський ставши Фото: Юрій Бучковський

Родзинкою Тернополя вважається штучна водойма, на березі якого розкинувся парк і найдовший аераційний фонтан. Влітку на Тернопільському ставу ходять прогулянкові теплоходи.

Сьоме місце – Збаразький замок

Збаразький замок Фото: Yuriy Buriak

Ця пам'ятка Тернопільщини є родзинкою заповідника «Замки Тернопілля». Тут прекрасно збереглася архітектура оборонного комплексу, який так і не вдалося взяти козаків під проводом Богдана Хмельницького.

Восьме місце – Вишнівецький палац

Вишневецький замок Фото: Денис Чабан

Цей архітектурний ансамбль будівель та садів Оноре де Бальзак, який відвідав замок у 1848 році, назвав «малим Версалем». І це дійсно так. Краса цього місця неповторна.

Дев'яте місце – Почаївська лавра

Вишнівецький палац Фото: wikimapia

Це друга за значимістю святиня України після Києво-Печерської лаври. Комплекс храмів і красива територія лаври не залишать байдужим жодного туриста.

Десяте місце – Кременець

Кременець Фото: volyntravel

Місто по заслугах вважається найкрасивішим в Україні. Кременець цікавий архітектурою і географічним розташуванням. Із Замкової гори відкривається прекрасний панорамний вид на місто.

Нагадаємо, Знай писав, що Олександра Кучеренка показала незвичні туристичні місця для поїздок.

Знай повідомляв, що на Львівщині ветерани АТО піднялися на гору.

Нещодавно Знай передавав, що перші українці вирушили до Туреччини на відпочинок.