На Тернопільщині суд розгляне справу про стягнення незаконно виплачених грошей з місцевого бюджету. 100 тисяч гривень були перераховані як оплата за газ за додатковими угодами. Позивачем у справі виступає прокуратура Тернопільської області, пише Тернопіль наживо.

У позовній заяві прокурори вимагають визнати нечинними додаткові угоди, укладені між тернопільським комунальним підприємством та постачальником блакитного палива. Додаткові угоди були укладені в 2019 році. У них ціна на газ підвищувалася без підстав на це. Внаслідок цього з місцевого бюджету було виплачено 100 тисяч гривень.

Саме цю суму прокуратура зажадала повернути, а додаткові домовленості визнати недійсними. Також було встановлено, що заклад отримав менше газу. За даним фактом господарський суд відкрив справу.

Знай раніше повідомляв, що на Тернопільщині змінилися тарифи на гарячу воду. Це стало можливо завдяки зниженню вартості газу. У результаті тарифи знизилися на 35%. У відповідних комунальних підприємствах вже оприлюднили нову вартість кубометра гарячої щастя. Тепер централізована подача гарячої води обійдеться тернополянам у 58-63 гривні в залежності від наявності рушникосушки у ванній кімнаті.

Варто нагадати, що тарифи на газ ростуть по всій країні. В Дніпрі підвищують вартість блакитного палива. Сума підвищення тарифу незначна – 11 копійок, але з урахуванням споживання газу населенням у зимовий період вона може вилитися в сотні і тисячі гривень. Зокрема, змінилася вартість розподілу газу. Тепер жителям Дніпра доведеться заплатити за цю послугу 0,71 гривню.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Крім того, нещодавно стало відомо, що формула «Роттердам+» виявилася безпечною для держави. За 3,5 роки слідства під даній справі не з'явилося результатів експертиз і інших доказів. Зараз підходить до кінця термін проведення слідчих заходів і захист чекає на рішення правоохоронців про його закінчення або про появу результатів. Дана формула дозволяла регулювати вартість вугілля для електростанцій, а значить, і вартість електроенергії. на думку експертів, вартість електроенергії при дії даної формули була б нижче для підприємств і для населення, ніж є зараз.