На Тернопільщині крім епідемії коронавіруса додалася і африканська чума свиней. В одному з господарств області виявили двох тварин, які заразилися АЧС. Вогнище виявили в селі Раславка. Про це пишуть Тернополяни.

Захворювання підтвердили в лабораторії. В ході розслідування було встановлено, що поголів'я свиней було завезено в господарство без належного ветеринарного контролю і без відома ветеринарної служби району.

На даний момент в селі проводяться протиепідемічний дії, щоб уникнути поширення захворювання на тварин в інших господарствах.

Африканська чума свиней є самим небезпечним захворюванням цих тварин. Всі випадки обов'язково повинні бути зареєстровані, а інформація про захворювання має бути спрямована у ВООЗ тварин.

Варто нагадати, що Знай повідомляв про ще один випадок захворювання чумою свиней. Тоді хворобу виявили у Кременецькому районі. Ветеринарна служба вжила всіх заходів, щоб хвороба не поширилася. Примітно, що перший спалах був зафіксований близько місяця тому. На початку червня в одному з господарств захворіли і почали вмирати свині.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім того, Знай писав, що африканська чума свиней вражає тварин по всьому світу. Нещодавно в Китаї тисячі тварин були просто знищені з-за захворювання. Однак на цьому біди не закінчилися. Вбитих тварин закопали в спеціальний могильник, але сильний злива змила кров і дрібні останки свиней в річку. Вода в ній стала криваво-червоної, що дуже налякало жителів країни. Тоді були знищені 47 тисяч тварин.

Нещодавно Знай передавав, що президент Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин Марк Шиппі попередив людство про те, що африканська чума свиней набирає обертів. Хвороба поки безпечна для людини, але тварини все частіше заражаються нею. З-за цього влада багатьох країн змушені знищувати свиней. Якщо цього не зробити, то чума швидко пошириться по світу і приведе до загибелі 25% всіх свиней на планеті. Це може привести до різкого стрибка цін на м'ясо цих тварин. Чиновник назвав хвороба - сильним ударом по комерційному розведення свиней.