На Тернопільщині виявили скотомогильник, якої немає ні на одній карті. У одного з м'ясопереробних заводів при перевірці підприємства була виявлена звалище відходів у вигляді останків тварин. В результаті на підприємця накладено штраф в розмірі 38 тисяч гривень, пишуть Тернополяни.

2 липня в Госпродпотребслужбу надійшов лист від Державної екологічної інспекції та матеріали поліції, які доводили. Що на території заводу по переробці м'яса тварин існує несанкціоноване звалище останків тварин. За даним фактом була проведена позапланова перевірка інспекторами Госпродпотребслужбы даного підприємства.

Несанкціонований скотомогильник на Тернопільщині Фото: Тернополяни

За результатами перевірки був складений Акт, в якому підприємця зобов'язали усунути виявлені порушення. Також інспектори склали протокол про порушення чинного законодавства. Після цього власника заводу притягнули до адміністративної відповідальності та оштрафували на 37 784 грн.

Після цього була проведена ще одна перевірка, яка показала, що підприємець усунув всі порушення, ліквідував несанкціонований скотомогильник і уклав домовленості з підприємством, яке займається утилізацією відходів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що нещодавно у Львівській області було виявлено незаконне поховання останків тварин. В урочищі Станисливка незаконно звозили у викидали останки тварин – кістки, нутрощі і навіть трупи тварин. Це Все звалювалося в заздалегідь виритий стометровий рів. Також на місці при перевірці виявили та мікроавтобуса з вантажним відсіком, в якому була чергова порція таких відходів.

Також повідомлялося, що у Львівській області в скотомогильник були відправлені кілька десятків тисяч свиней. Тварин вбили через те, що на фермах поширилася африканська чума свиней. Для цього були залучені 232 людини, 30 одиниць техніки і організований скотомогильник з площею 2000 квадратних метрів.

Нещодавно Знай передавав, що у львівській області знайшли оригінальний спосіб позбутися від останків тварин зі скотобійні. Всі відходи вивантажували в так зване «Львівське море». Правда туди викидали не цільні кістки, а кісткове борошно і залишки органів і туш, подрібнені в пил. Однак очевидців це обурило.