Консервація на зиму овочів і фруктів поглинає українських господинь. Баночка своїх огірочків до вечері або до новорічного столу завжди буде в ціні. Тому господині постійно шукають нові рецепти смачних солінь. Один з них запропонувала Дніпровська панорама.

Інгредієнти

Отже, для приготування соління потрібно заздалегідь запастися наступними продуктами:

  • огірки, 5 кг;
  • перець запашний, 2 шт на 1 л банку;
  • перець горошком 5 шт на 1 л банку;
  • гвоздика за бажанням.

Для маринаду потрібно:

  • вода, 3.5 л;
  • сіль, 5 ст. л;
  • цукор, 400 г;
  • оцет 9 %, 400 мл

При бажанні можна додати гострий перець або хрін, щоб огірки вийшли особливо пікантними і отримали ще більше смакових відтінків.

Хрусткі консервовані огірочки Фото: скріншот

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Спосіб приготування

Огірки потрібно заздалегідь промити, укласти в підготовлені банки. До них додаються спеції і гострий перець. Далі можна приступати до приготування розсолу – воду змішати з сіллю, цукром і оцтом. Цей маринад заливається в банки з огірками.

Банки з огірками встановлюються в каструлю на рушник і заливаються водою. Все це доводиться до кипіння для стерилізації. Відразу ж після стерилізації банки закручуються кришками і ставлять догори дном до повного охолодження.

Варто відзначити, що Знай описував, як заквасити на зиму огірки без особливої праці. У першу чергу потрібно вибрати овочі. Вони всі повинні бути однакового розміру, щоб рівномірно проквасились. Для закваски знадобитися ароматна зелень і коріння. Їх укладають у банки з огірками і заливають все це розсолом.

Знай розповідав, як засолити огірки по-грузинськи. Цей рецепт підходить для літнього обіду, але він не менш цікавий і пікантний. для втілення ідеї в життя знадобляться самі огірки і ароматна зелень, яку доведеться розтирати в ступці, щоб аромат передався овочів.

Нещодавно Знай писав, що малосольні огірки з часником і зеленню - це мрія будь-якого українця. Існує рецепт соління з м'ятою. Завдяки цій траві огірки стають більш приємними на смак і отримують особливий аромат.