Консервація на зиму овочів і фруктів поглинає українських господинь. Баночка своїх огірочків до вечері або до новорічного столу завжди буде в ціні. Тому господині постійно шукають нові рецепти смачних солінь. Один з них запропонувала Дніпровська панорама.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти
Отже, для приготування соління потрібно заздалегідь запастися наступними продуктами:
- огірки, 5 кг;
- перець запашний, 2 шт на 1 л банку;
- перець горошком 5 шт на 1 л банку;
- гвоздика за бажанням.
Для маринаду потрібно:
- вода, 3.5 л;
- сіль, 5 ст. л;
- цукор, 400 г;
- оцет 9 %, 400 мл
При бажанні можна додати гострий перець або хрін, щоб огірки вийшли особливо пікантними і отримали ще більше смакових відтінків.
Спосіб приготування
Огірки потрібно заздалегідь промити, укласти в підготовлені банки. До них додаються спеції і гострий перець. Далі можна приступати до приготування розсолу – воду змішати з сіллю, цукром і оцтом. Цей маринад заливається в банки з огірками.
Банки з огірками встановлюються в каструлю на рушник і заливаються водою. Все це доводиться до кипіння для стерилізації. Відразу ж після стерилізації банки закручуються кришками і ставлять догори дном до повного охолодження.
Варто відзначити, що Знай описував, як заквасити на зиму огірки без особливої праці. У першу чергу потрібно вибрати овочі. Вони всі повинні бути однакового розміру, щоб рівномірно проквасились. Для закваски знадобитися ароматна зелень і коріння. Їх укладають у банки з огірками і заливають все це розсолом.
Знай розповідав, як засолити огірки по-грузинськи. Цей рецепт підходить для літнього обіду, але він не менш цікавий і пікантний. для втілення ідеї в життя знадобляться самі огірки і ароматна зелень, яку доведеться розтирати в ступці, щоб аромат передався овочів.
Нещодавно Знай писав, що малосольні огірки з часником і зеленню - це мрія будь-якого українця. Існує рецепт соління з м'ятою. Завдяки цій траві огірки стають більш приємними на смак і отримують особливий аромат.