На Тернопільщині розпочався збір урожаю цибулі. Незважаючи на негоду, яка вирувала в травні і червні, підтоплення і зливи, цибулю вродила на славу. Фотографіями з урожаєм діляться жителі сіл Лановецького району.

зокрема, жителі села Снігурівка показали, що їх цибулю виріс розміром з людську голову. Користувачі соцмережі вже пожартували, що такий цибулини вистачить на тиждень приготування їжі.

Також користувачі висловили здогад про те, що таких розмірів можуть досягати лише озимі сорти цибулі. Деякі стали перераховувати назви та розповіли, що вони відмовилися від сортів, які потрібно сіяти навесні, так як цибуля виростає дрібним, а в деяких випадках навіть гниє в середині.

Урожай цибулі на Тернопільщині Фото: соцмережі

Це, мабуть, якась із пшениці. У мене теж така велика, але сорт не пам'ятаю. Озима завжди родить добре, тому від весняної саджанкы я відмовилася ще кілька років тому. Хороша Торнадо, Шекспір, Сеншуй Єллоу (є ще просто Сеншуй, але вона не дуже, бо плоска цибулина і часто загниває посередині) Наталія Пасічник

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Варто відзначити, що Знай повідомляв про небезпечні фрукти на ринках Чероновицкой області. Там виявили дині з нітратами і зіпсовані кавуни. Фахівці заявляють, що фрукти псуються ще в дорозі. Також ягоди можуть бродити і отримувати тріщини під час перевезення. Це все стає причиною отруєння у тих, хто спробує таку ягоду. Дині також, на думку фахівців, не відповідають бажаній якості. Вони з великою кількістю нітратів.

Крім того, Знай писав, що в Україні виробники арбузов розповіли про те, якими будуть ціни на смугасті соковиті ягоди в цьому році. На даний момент ціни на кавуни і дині на ринках країни знизилися на 40% порівняно з початком липня, але вони залишаються на 30% вище, ніж ціни в липні 2019 року на аналогічну продукцію. Такий стрибок виробники пояснюють тим, що зараз позначаються природні аномалії, що пройшли навесні цього року по більшій частині країни. Також селяни розповіли, що їм довелося пересівати кавуни з-за того, що рослини не витримали град і зливи.

Нещодавно Знай передавав, що на Закарпатті зафіксували стрибок цін на продукти харчування.