Військовослужбовці опізнали медика, який був підло вбитий російськими окупантами під час порятунку бойового товариша. Так, загиблим виявився громадянин Естонії Микола Ілін, який проходив військову службу за контрактом.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Операції об'єднаних сил.

Варто зауважити, що напередодні троє військовослужбовців мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, який підірвався на міні поблизу пункту Зайцеве. Щоправда, наші воїни зробити це не зуміли - ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

"Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування", - раніше повідомляли в штабі ООС.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Наразі з полеглого медика вдалося ідентифікувати – їм виявився сержант Микола Ілін, який приїхав захищати Україну з Естонії.

"Результати експертизи ДНК показали, що тіло військового, якого днями передали на підконтрольну Уряду України територію, це загиблий медик-сержант Микола Ілін. Загиблий був громадянином Естонії, проходив військову службу в підрозділі ЗС України на законних підставах", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в штабі ООС повідомили, що прощання з героєм відбудеться у Києві, 22 липня.

"Наразі триває підготовка до проведення ритуалу вшанування полеглого українського героя. Прощання з медиком відбудеться у Києві, 22 липня", - наголосили в повідомленні.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ворог відкрив вогонь: на Донбасі медик рятував бійця ЗСУ та загинув сам

Як повідомляв Знай. ua, Путіна вже тіпає від Зеленського: "Обіцяв вирішити"

Також Знай. ua писав, Резніков спрогнозував повернення Донбасу: "Займе мінімум 25 років"