На Тернопільщині відразу п'ятеро школярів-абітурієнтів здали зовнішнє незалежне тестування на вищий бал. Всі юні «ейнштейни» вчилися в Тернопол. Їм подкорились точні науки – математика і фізика. Про це пише Терен з посиланням на відповідального за ЗНО на Тернопільщині Юрія Шайнюка.

Як з'ясувалося, троє школярів здали тести з математики на 200 балів і двоє випускників склали тест з фізики на найвищий бал.

Результатів з решти предметів варто чекати пізніше. Зокрема, випускникам шкіл доведеться ще дізнатися результати тестування з української мови та літератури, іноземних мов та біології. Ці результати будуть відомі не раніше 25 липня, а ось результати тестування з географії та хімії стануть відомі 29 липня.

Випускники здали ЗНО на 200 балів Фото: скріншот

Крім того, одну учасницю тестування дискваліфікували за списування. Дівчина здавала іноземна мова і під час тестування вийшла в туалет, а повернулася зі шпаргалкою. Після цього її тести анулювали і результат вона не отримає.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як відомо, в Україні ЗНО переносили і навіть намагалися відкласти або скасувати через карантин. Проте пізніше зважилися його провести.

Варто відзначити, що нещодавно в мережі з'явилися відповіді на тести з географії. Як з'ясувалося, тест з географії складався з 54 завдань. Учасникам потрібно було встигнути відповісти на них за 150 хвилин. Результат виконання тестів може бути зарахований, як державна підсумкова атестація. Максимальна кількість балів 90. Ці відповіді неофіційні і можуть істотно відрізнятися від тих, які будуть озвучені після проходження тестів.

Знай повідомляв, що в мережі з'явилися відповіді на тестування з англійської мови. В даному випадку ці офіційні відповіді та розміщені на сайті Центру зовнішнього оцінювання. Абітурієнтам потрібно зайти в особистий кабінет і вибрати відповіді на тести, щоб побачити правильний результат.

Нещодавно Знай повідомляв, що результати ЗНО можуть змінити через карантин. Зокрема, в уряді задумалися про те, що знизити поріг проходження тестування. Таке рішення мають ухвалити в Міносвіти до того, як завершиться тестування школярів з усіх предметів.