Тернопільські медики буквально витягли з того світу пацієнтку зі складним захворюванням, провівши їй складне хірургічне втручання. Тонку операцію з видалення пухлини на хребті провели медики ВПП «Тернопільська міська клінічна лікарня швидкої допомоги».

Про складному випадку йдеться в повідомленні лікарні в Facebook. Медики розповіли, що в липні цього року до них направили пацієнтку, у якій пухлина вразила 4 і 5 ребра зліва і з'єдналася з життєво важливим посудиною. Пухлина обмежувала рухи жінки і викликала больові відчуття при фізичних навантаженнях. Перед операцією пацієнтці провели всі види досліджень, щоб виключити злоякісний характер новоутворення.

Незважаючи на складку ситуацію з COVID 19 в Україні, пацієнти з захворюваннями нервової системи та з нейроонкологією...

Geplaatst door КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» op Dinsdag 21 juli 2020

Медики виявили з'єднання пухлини з не тільки з аортою, але і з суміжними спинномозковими нервами, що ще більше ускладнило ситуацію. Під час операції нейрохірурги скористалися сучасним обладнанням – нейрохірургічним мікроскопом. Також використовувалися й інші пристрої, що дозволяють з ювелірною точністю прибрати пухлину і не пошкодити судини і нерви пацієнтки. В результаті їм вдалося видалити пухлину і зберегти в цілості нерви і судини.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Оперативне втручання тривало 4 години, а потім пацієнтку перевезли в палату. Вже на наступний день вона рухалася, а через кілька днів жінку виписали.

Варто нагадати, що в Дніпрі медики провели операцію 6-місячному малюку. Вони видалили пухлину, яка загрожувала його життю. Мама малюка розповіла, що у дитини утруднене носове дихання і спостерігаються дивні завмирання. При цьому зовні нічого не помітно. Медики провели дослідження і виявили пухлину, яка утворилася на верхній щелепі і вже розрослася на основну кістка черепа. Лікарі відразу взялися за складного видалення новоутворення, щоб дитині полегшити стан і прибрати запальний процес у вусі і носоглотці.

Знай писав, що київські хірурги провели операцію з пересадки серця. Новий орган отримав житель Києва. Пацієнт, якому дістався новий орган, страждав від хвороби, що вразила серце. Його вже ніщо не могло повернути до первісного стану, тому лікарі прийняли рішення провести пересадку. Медики окремо подякували родичів людини, які погодилися передати органи для пересадки.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі лікарі врятували пацієнта з рідкісним захворюванням Маделунга. У нього розрослися жирові маси на обличчі і шиї. Також у нього були вражені такими наростами спина і плечі. На першому етапі чоловікові видалили жирові нарости на обличчі і шиї, незабаром планують видалити такі ж утворення на плечах і спині.