На ринках Тернопільщини з'явилися у великій кількості овочі і фрукти. Всі вони підлягають перевірці на наявність нітратів співробітники регіональної державної лабораторії Госпродпотребслужбы. Директор лабораторії Олег Васильків розповів про ситуацію виданню Наш день.

За словами директора лабораторії обсяг небезпечних овочів і фруктів знижується. В червні були виявлені кабачки з нітратами – 25 кг, буряк столовий 30 кг, полуниця 4 кг, диня-200 кг, помідори 25 кг. Велика частина небезпечних продуктів харчування була виявлена на ринках обласного центру.

З початку липня до продажу не допустили 230 кг кабачків, 400 кг динь, 300 кг кавунів, які прибули в Тернопіль з Херсонської області. По кожному з цих випадків співробітники лабораторії повідомляли керівництво ринків про перевищення нітратів в овочах і фруктах. Після цього керівництво ринку вживало заходів, щоб продукція не потрапила в продаж.

Ринок Тернополя Фото: скріншот

Тому у тернопільській лабораторії попередили тернополян і жителів регіону про те, що фрукти та овочі, а також будь-які інші продукти харчування можна купувати на стихійних ринках, так як вся вибракувана продукція з центральних ринків потрапляє на стихійні. На офіційних ринках у кожного продавця є документи на всі види продукції, в яких є позначка про безпеку.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто відзначити, що небезпечні овочі і фрукти виявляють не тільки в Тернополі, але й в інших областях. В Запоріжжі нещодавно виявили нітратні кавуни та інші фрукти. Велика частина таких фруктів продається в магазинах і супермаркетах.

Знай повідомляв, що в Чернівцях на ринках виявили фрукти, в яких нітрати досягали високих показників.

Нещодавно Знай передавав, що під Києвом виявили нелегальну бойню, яка працювала протягом довгого часу.