На Тернопільщині тривають судові розгляди у справі про вбивство студента з Конго Эритье Кайембе, який навчався в Тернопільському національному економічному університеті. Підозрюваною є неповнолітня мешканка області, яку взяли під варту на час слідства.

На цей раз суд розглянув скарги на рішення слідчих суддів про продовження строку тримання під вартою для Соломії. Також були подані скарги на рішення суддів провести психіатричну експертизу.

Суд погодився з позицією прокурора залишив без задоволення скарги сторони захисту.

Эритье Кайембе Фото: скріншот

Варто відзначити, що це не перша спроба адвокатів Соломії витягнути її з СІЗО. Раніше вони надали суду довідку про те, що дівчина повинна приймати лікарські препарати та має психічні порушення. Однак і тоді суд не відпустив підозрюваного.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Це засідання проходило 28 травня і на суд прийшли однокласники Эритье і його сестри, яка також є студенткою ТНЕУ. Тоді скаргу адвокатів розглянули суд, але залишив рішення про утримання під вартою без змін.

Знай розповідав, що у вбивстві студента підозрюють неповнолітню Соломію. Про неї багато говорять сусіди-односельці. Люди зазначають, що вона скритна і мовчазна. Її неодноразово бачили біля покинутої будівлі в селі. Там вона палила багаття, будувала хрести і читала якісь молитви або заклинання. Люди вважають, що дівчина не в собі з-за смерті батька.

Нещодавно Знай передавав, що підозрювана Соломія і її адвокати подали апеляцію після того, як було прийнято рішення укласти її під варту до завершення слідчих дій. Адвокат просив домашній арешт, а підозрювана скаржилася на погані умови.