Миші, які нібито з'їли зерно з Держрезерву на Тернопільщині, стали темою брифінгу прокурора регіону Петра Бойка. Ситуація стала загальновідомою після проведення аудиту, про результати якого розповів радник міністра МВС Михайло Апостол, пише Терен.

Чиновник розповів на своїй сторінці в Facebook, що зникли 2700 вагонів зерна. Він списав все на те, що стратегічний запас держрезерву з'їли миші. Ця відмовка насмішила всю країну і стали приводом для подальшого розгляду і розслідування. Як з'ясувалося «ненажерливі миші» дісталися навіть до запасів зерна в Чорткові.

Зі складів було вивезено зерно обсягом 150 вагонів-зерновозів. Точні дані нестачі зерна повинні були виявити після перевірки до кінця червня. Обсяги нестачі вразили навіть головного прокурора країни.

«Не вистачає 23 700 тис. тонн зерна, - говорить Петро Бойко. - Щоб створити уявлення, з чим це можна порівняти, уявіть: в один залізничний вагон-зерновоз поміщається близько 70 тонн. Так що ми отримаємо десь 330 з гаком вагонів ... І це - тільки одне підприємство! Я не знаю, що це за миші повинні бути ...», заявив Петро Бойко.

За фактом привласнення майна з держрезерву правоохоронні органи порушили кримінальні справи за статтею за ч. 5 ст. 191 КК - «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Після доведення вини посадових осіб їм загрожує до 12 років позбавлення волі і позбавлення права займати посади у державних структурах, а також конфіскація майна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Більшість вкраденого припадає власне на Держрезерв. У нашому випадку свій урожай втратили тільки 2 суб'єкта господарювання. Не хочу зачіпати нюанси самого судового розслідування, але можу сказати, що це питання вирішувалося не тільки цим роком», - заявив Бойко під час брифінгу.

На даний момент справа розслідується правоохоронцями і знаходиться на особистому контролі у генерального прокурора. По ньому проводяться експертизи.

Нагадаємо, Знай писав, що мишей звинуватили у знищенні доказів у справі про наркотики.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині шукають 150 вагонів зерна.

Нещодавно Знай передавав, в Україні зникли 250 тисяч тонн зерна.