В останній тиждень весь світ говорить про протести в Білорусі, мережа гуде від фотографій з побитими протестувальниками. На ці події не змогли не відреагувати в інших країнах. Так в Європі вже Олександра Лукашенка визнали персоною нон-грата і заявили, що Світлана Тихановська виграла вибори.

Українці також не залишилися осторонь кривавих протестів у сусідній країні. Жителі різних міст виходили на протести та акції підтримки білорусів. В черговий раз жителі Тернопільщини вирішили підтримати Білорусь і на горі Бона в Кременці вивісили величезний прапор Білорусі – біло-червоно-білий.

Нагадавши, Знай писав, що Україна вперше в історії відкликала посла. Таке рішення було прийнято через протести в Мінську та інших містах, а також через дії влади Лукашенка. Міністерство закордонних справ України викликало українського посла в Білорусі Ігоря Кизима до Києва, щоб провести консультації та оцінити перспективи відносин між країнами. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Також Знай повідомляє, що співробітники "Белтелерадіокомпанії" вийшли на протести проти Лукашенка. Ця компанія об'єднує державні канали і радіостанції Білорусі. Люди влаштували страйк і відмовилися виходити на роботу. о 9 ранку біля будівлі компанія зібралося 100 осіб, серед яких були режисери, оператори і співробітники, які ще минулого тижня подали заяви про звільнення, до них приєдналися всі інші співробітники.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що Світлана Тихановська готова дати відсіч Лукашенку і заявила про своє рішення бути лідером націі.