У селі Грабовець на Тернопільщині розгорівся скандал через те, що помер парафіянин церкви, а його рідним відмовили у відспівуванні померлого через борг на утримання храму. Отець Василь вирішив виправдатися і розповів, що сталося на його думку. Про це пише Доба.

Настоятель храму розповів, що в похоронах нікому не відмовляв, а розповіді про те, що він відмовляв у відспівуванні, поки рідні не сплатять борги – неправда.

Настоятель парафії Покрови матері Святої Божої отець Василь заявив, що не відмовлявся від відспівування померлого. Всю провину він переклав на жінку, яка завела мову про борги. Він заявив, що не знає про борги. Про них знає тільки церковний комітет.

У церковному комітеті є скарбник Надія Березовська, яка розповіла, що жителі села домовилися здавати по 500 гривень з двору за розпис храму. Домовленості були досягнуті в 2015 році. Відтоді ще 29 подвір'їв так і не досдали гроші. Серед боржників і сім'я померлого чоловіка.

Надія Березовська пояснила, що такі "довідки" змушена давати боржникам, так як гроші, виділені на розпис храму повинні повернутися в казну церкви. Вона розповіла, що сім'ю померлого бачить в храмі рідко, вона порахувала борг і залишила в храмі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

З іншого боку, жителі села виступили на захист батюшки. Вони вважають, що він служить добре і підказує в будь-якій складній ситуації. Також люди кажуть, що в селі живуть кілька сімей, яких не влаштовує ні батюшка, ні касир.

Крім того, отець Василь заявив, що ніколи не відмовляв у відспівуванні померлих односельців. Він також вважає, що люди перекручують правду. Він також не хоче, щоб ця ситуація вплинула на ставлення віруючих до церкви і просить у людей вибачення.

Нагадавши, Знай писав, що мешканка села Грабовець показала, як з померлих вибивають борги в місцевому храмі.

Також Знай повідомляв, що пастора і главу церкви "Відродження" Володимира Мунтяна звинуватили в побиттях і вживанні наркотиків.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині пройшла виставка ікон.