Батько і син із Закарпаття подорожують світом, щоб зібрати кошти на створення ребілітаційного центру для тих, хто страждає на гемофелію. Вони планують об'їхати більшість країн, а зараз зупинилися в Тернополі. Андрій Закутний (батько) і його син Андрій запланували підкорити 95 тисяч кілометрів і 5 континентів, пише Тернопіль.

Головною метою чоловіків є збір коштів на будівництво реабілітаційного центру. У ньому допомагатимуть " встати на ноги» всім дітям з інвалідністю. Зокрема, тут будуть адаптувати і соціалізувати дітей з синдромом Дауна, ДЦП і гемофелією. Останнім захворюванням страждає і молодший Андрій.

На сьогоднішній день батько і син відвідали всі регіони України – понад 20 населених пунктів за винятком окупованих територій. Після Тернополя вони відвідають Івано-Франківськ та Закарпатську область, а потім вирушать країнами Європи. Після цього їх шлях проляже через країни Африканського континенту, Близького Сходу, Індію та Австралію. Завершальними точками стану Австралія і Японія. В дорозі чоловіки планують перебувати 20 місяців.

Андрій Закутний-старший расскзаал, що для їх сім'ї це вже п'ятий благодійний проект. Він став наймасштабнішим.

«Подаруй надію " - це ідея сина. Навколосвітній автопробіг. До цього були велопробіги. Перший ми розпочали ще 2016-му році,- розповідає Андрій Закутний-старший. - Наша мета-об'їхати навколо світу і привернути увагу до проблем людей з таким захворюванням як гемофілія і відкрити реабілітаційний центр. Тому що проблема реабілітації стоїть дуже гостро всьому світі, а в Україні, це особливо болюче питання".

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Центр реабілітації-це не єдина мета. Від цього центру в кожному регіоні країни працюватимуть кабінети з реабілітації дітей. Це рішення прийшло під час поїздки по областях України. Закутні зазначили,що людям з інвалідністю фізично важко пересуватися через всю країну за відсутності інфраструктури.

Ще одну проблему озвучив голова ГО» Асоціація гемофілії вітер надії " у Тернополі Олександр Сундуков. Він розповів, що в Тернополі і в Україні складно не тільки лікувати гемофілію, але навіть діагностувати її.

У свою чергу Андрій Закутний-старший зазначив, що їм надали в користування будівлю одного з санаторіїв на Закарпатті, але вона довго не експлуатувалася, тому необхідна реконструкція та закупівля необхідного обладнання. Ці цілі чоловіки сподіваються досягти під час своєї подорожі.

Нагадавши, Знай писав, що у благодійному аукціоні взяв участь молодий музикант з Тернополя.

Також Знай повідомляв, що українці збирають кошти на лікування новонародженої дівчинки.

Нещодавно Знай передавав, що 14-річна полтавка організувала ярмарок.