У Тернопільській області жителі вирішили порушити законодавство і позбутися відходів життєдіяльності забороненим методом. Мешканці Бучача та Бережан поскаржилися на систематичні проблеми – дим та складність дихання.

Завдяки фото, зробленому одним з місцевих жителів, стало відомо, що жителі цих міст спалюють сміття в темний час доби, щоб їх не спіймали. Жителі скаржаться не перший день на складнощі з диханням і на неприємний запах.

У Бережанах на одній з вулиць помітили величезне багаття вночі. Від нього йшов дим і розсіювався по окрузі. Фото було зроблено в сутінках, тому вогонь чітко видно, а також можна оцінити масштаби.

Фото було опубліковано в соцмережі. У коментарях до фото користувачі припустили, що» господарі " палять стерню або сміття.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Варто відзначити, що в Україні весна і літо 2020 року ознаменувалися масовими лісовими пожежами. Більшість з них почалися через спалювання людьми сухої трави. пожежники з великими труднощами гасили полум'я, а місцеві жителі позбулися будинків і пожитків. В результаті уряд прийняв рішення збільшити штрафи за спалювання трави і сухостою.

Нагадавши, Знай повідомляв, що Держекоінспекція розпочала перевірки, які допоможуть запобігти підпалам сухої трави. Інспектори ГЕІ За останній тиждень оштрафували кілька "паліїв" - на Вінничині, де фермер спалював залишки після жнив, і на Харківщині, де випалили близько 15 тисяч квадратних метрів сільськогосподарської землі.

Також Знай писав, що на Львівщині агресивний чоловік палив траву і кидався на оточуючих.

Нещодавно Знай передавав, що в Чорнобильській зоні після лісових пожеж відроджується життя.