Тернопільську лікарню швидкої медичної допомоги перепрофілюють у госпіталь. Тепер у цій лікарні прийматимуть пацієнтів з підтвердженим коронавірусом. Про це повідомив начальник відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення ТМР Василь Даньчак.

Таке рішення було прийнято через несприятливу епідеміологічну ситуацію в місті та області. За даними чиновника лікарня швидкої допомоги зможе прийняти 120 пацієнтів. Вже зараз в цій лікарні перебувають близько 90 осіб з респіраторними захворюваннями. 71 особа мають підтверджений діагноз "коронавірус".

Даньчак також зазначив, що в місті напружена ситуація із захворюваністю коронавірусом, хворих, які потребують стаціонарного лікування дуже багато. Негативна тенденція спостерігається у всіх вікових групах тернополян-молоді, літні та середнього віку. При цьому хворих, які потребують підтримки АППАРРАТОВ ШВЛ зараз немає. Є пацієнти на кисневих концентраторах і кисневої підтримки.

Нагадавши, Знай писав, що на Тернопільщині стався кричущий випадок. Чоловіка на швидкій 5 годин катали по Тернополю, а потім і по області з двосторонньою пневмонією та підозрою на коронавірус. Його відмовлялися приймати лікарні з різних причин, в тому числі і через прописку.

Також Знай повідомляв, що реаніматолог з Кременця розповів, як обрав медицину і про коронавірус, про свою хворобу і чергування в реанімації в розпал карантину.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Україні зафіксували 1967 нових хворих за попередню добу. З початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 96 403 випадків зараження.