На Тернопільщину з Хмельницької області йде хресна хода з тисяч людей. Його організувала УПЦ МП. Люди висунулися з Кам'янця-Подільського і збираються прийти в Почаївську Лавру. Про це пише Телеграм-каналу Pavlovsky News.

Крісний хід був організований незважаючи на заборони і карантин. При цьому тисячі людей зібралися в одному місці і розтягнулися довгою процесією без масок і дистанції. Вони збираються ночувати під відкритим небом кілька ночей і взяли з собою намети.

Як виявилося, це не перший такий хресний хід. Віруючі так роблять вже 200 років. Цього разу вони вирішили не відмовлятися від традицій і пройти до Почаївською Лаврою. Серед паломників є люди різного віку від дітей до літніх. Нікого з них не злякав досвід Києво-Печерської Лаври, де заперечення коронавірусу і надія на Бога з молитвами призвели до масової захворюваності ченців і настоятеля.

Стартовал масштабный Крестный ход верующих УПЦ из Каменец-Подольского Хмельницкой области в Почаевскую Лавру. Тысячи паломников за 7 дней планируют пройти больше 200 км, подробнее - https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjBFfYHcsecJQ Этой традиции уже больше 200 лет. Несмотря на все вызовы 2020 года, люди решили обычай не нарушать. Несколько тысяч верующих из разных областей Украины сегодня приехали в Каменец-Подольский и начали ход. В среднем паломники должны преодолевать около 20 км в день. Среди участников Крестного хода: дети, взрослые и даже пожилые люди. Идти планируют больше окрестными путями, лишь изредка выходя на главные трассы. Люди взяли с собой палатки и карематы. Спать планируют под открытым небом. PavlovskyNEWS

Geplaatst door Pavlovsky News op Woensdag 19 augustus 2020

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що Києво-Печерська Лавра оклемалась від епідемії коронавірусу і готова була приймати віруючих вже наприкінці травня цього року. З цього релігійного комплексу зняли заборони і охорону. з 22 березня Києво-Печерська лаврі була закрита і служби проходили в закритому режимі без участі парафіян, з онлайн-трансляцією. 4 квітня були закриті ворота нижньої Лаври.

Також Знай повідомляв, що в середині травня Голосіївський монастир також відкрився для віруючих після тривалого карантину. у Свято-Покровській Голосіївській пустині Української Православної церкви повідомили, що її намісник єпископ Ісаакій (Андронік) благословив відкрити монастир для паломників і парафіян.

Нещодавно Знай передавав, що священик підпал себе, щоб захиститися від пандемії.