НАК Нафтогаз опублікував нові розцінки на газ для населення. У зв'язку з цим українцям доведеться віддати на 45% більше, ніж минулого місяця. Нова ціна діятиме у вересні 2020 року. Про ці зміни повідомила прес-служба Нафтогазу на офіційному сайті компанії.

Новий тариф на газ вказаний з ПДВ, але без урахування розподілу газу та інших націнок. Після змін за газ потрібно буде заплатити 4,7 грн за 1 кубічний метр, що на 45,2% вище, ніж була ціна місяць тому.

У Нафтогазі зазначили, що споживачі, які купують блакитне паливо за тарифом «місячний» тепер знатимуть вартість блакитного палива заздалегідь. Однак для споживачів, які купують газ за тарифом "річний" компанія планує змінити ціни вже в другій половині вересня. У перші два тижні вересня ціна буде зафіксована на рівні 4,73 грн за кожен кубометр.

З 16 по 30 Вересня вартість блакитного палива зміниться і складе 5,24 грн за кожен куб.у Нафтогазі нагадали, що даний пакет передбачає, що споживачі будуть оплачувати блакитне паливо рівними частинами протягом року. Пакети "місячний» і "річний" доступні тільки споживачам, які уклали з Нафтогазом договір на поставку блакитного палива.

Нагадавши, Знай писав, що Нафтогаз розповів про причини підвищення ціни на газ. "Підвищення ціни обумовлено зростанням вартості газу на європейських газових хабах, що традиційно відбувається напередодні опалювального сезону", - заявили в українській газовій компанії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Тернополі водоканал і Тернопільміськтеплокомуненерго вирішили знизити тарифи на гарячу воду. Вартість блага цивілізації знизиться на 30%. Який тариф буде після підвищення ціни на газ, поки невідомо.

Нещодавно Знай передавав, що партія "Слуга народу" бажає збільшити штрафи за борги по комунальних послугах в кілька десятків разів і відбирати водійське посвідчення.