У розпал сезону фруктів і овочів можна приготувати масу смачних страв. Одним з них є овочеві голубці під томатно-сирною скоринкою. Цікавий смак страви і оригінальна подача можуть зробити його частим гостем на будь-якому столі.

Інгредієнт

  • 1 качан капусти;
  • 2 порції приготованого коричневого рису;
  • 3/4 склянки відвареної квасолі (можна взяти мариновану);
  • 1 маленька цибулина фенхеля;
  • 1 морква, нарізана кубиками;
  • 1 чайна ложка каррі;
  • 1 чайна ложка суміші спецій "Гарам масала" (чорний перець, гвоздика, мускатний горіх, кмин, кориця, кардамон, бадьян, коріандр);
  • щіпка меленого імбиру;
  • щіпка часникового порошку;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка томатного соусу;
  • 1/3 склянки тертого сиру.

Спосіб приготування

Від качана капусти потрібно відокремити перші жорсткі листя, а внутрішні ніжні потрібно нарізати для використання в соте. Зовнішні листя потрібно відварити в підсоленій воді 2-3 хвилини. Вони повинні охолонути.

Моркву і капусту потрібно протушкувати в сковороді в невеликій кількості масла. Через 5-7 хвилин потрібно додати рис до овочів, також туди відправляється квасоля, спеції і залишилися нашатковані внутрішні капустяні листи. Коли всі інгредієнти стануть м'якими їх потрібно зняти з вогню і додати туди яйце. Отриману суміш потрібно викласти на раніше відварені капустяне листя. Їх потрібно згорнути конвертиками або трубочками.

Отримані голубці потрібно викласти в форму для випічки і залити томатним соусом. Зверху все посипається сиром і відправляється в розігріту духовку. Випікати овочеві голубці потрібно протягом 20 хвилин.

Популярні новини зараз

Матерям 10 років, батькам-1: українці хочуть "накинути" стажу за виховання дітей

Молода дівчина вийшла заміж за п'ятьох братів і приголомшила світ: "Сплю по черзі..."

Спритний українець побудував балкон розміром у дві квартири: рейдер зі шпателем

Телезірка загинула після щеплення від коронавірусу

Показати ще