В Умані городяни вийшли на акцію протесту через свято юдеїв Рош-а-Шана. Хасиди почали масово приїжджати в місто, щоб відвідати могилу їх релігійного діяча цадика Нахмана.

У ніч на 28 серпня жителі Умані не пропускали хасидів в місто і кричали, щоб вони йшли. На місце викликали поліцію. Також хасидів не пустили в район паломництва. Інформацію про події надав депутат Уманської районної ради Сергій Алексєєв.

Він зняв відео, на якому видно, як місцеві жителі не пускають хасидів в місто і до місця паломництва, а потім закликають піти звідси.

Городяни розповіли в соцмережах і про те, що виникли конфлікти на вулицях Умані. Там автобус з хасидами прибув до незаконної синагоги на вулиці Лисенка. Люди прибули без дотримання карантину. Городяни вимагали, щоб поліція вигнала хасидів. Правоохоронці намагалися пояснити протестувальникам, що вони не можуть заборонити відвідувати святе місце хасидам. Також поліцейські намагалися не допустити зіткнень між хасидами та українцями.

Незадовго до цього Володимир Зеленський заявив, що Україна обмежила в'їзд хасидів в Умань і в нашу країну, щоб не допустити поширення коронавірусу. Також проти відвідування цього року могили цадика Нахмана був і мер Умані Цебрій. Він ночував під ОПУ в Києві, щоб зустрітися з президентом з даного питання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що хасиди з усього світу прилітають до Києва і Одеси, щоб потрапити в Умань, але їх не пропускають на територію країни.

Також Знай повідомляв, що мер Умані прехав під ОПУ з наметом і спальником.

Нещодавно Знай передавав, що приїзд хасидів змусив мера Умані робити радикальні кроки.

Geplaatst door Сергий Алексеев op Vrijdag 28 augustus 2020