В Україні кожна третя сім'я ледве зводить кінці з кінцями. Їм не вистачає коштів на найнеобхідніше-нормальну їжу. Такі дані опублікував Держстат з посиланням на дослідження стану громадян.

Було опитано близько 15 мільйонів сімей. 3% сімей не можуть придбати собі нормальну їжу. При цьому кожній другій родині достатньо коштів на їжу та інші предмети. Тільки кожна 10 сім'я може не тільки купити нормальну їжу, але і відкласти кошти.

Негативні наслідки карантину і кризи covid-19 відчули на собі 69% українців. Роботу втратили майже третина з опитаних Дитячим фондом ООН. Їм доводилося економити на всьому і витрачати свої накопичення. Найбільше постраждали жителі сіл і невеликих міст, РОБІТНИКИ ПРОМИСЛОВОСТІ, домогосподарства з дуже низьким рівнем добробуту і сім'ї, в яких є безробітні.

Нагадавши, Знай писав, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про плани подальшого підвищення заробітних плат. За його словами, вже до 22 року очікується значне зростання середньої зарплати в Україні. Шмигаль вважає, що до 2022 року середній рівень зарплати по країні досягне 15 тисяч гривень.

Також Знай повідомляв, що на Закарпатті суттєво зросла кількість безробітних. Всьому виною коронавірус і закриті кордони. За останні 6 місяць області зареєстровано понад 10 тисяч безробітних, з початку року їх кількість зросла на 40%. В Ужгороді на 15% зменшилося виконання бюджетних надходжень і тенденція до погіршення.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль попередив про зростання курсу валют в Україні.