Тернополянин Дмитро Губ'як змайстрував і показав дитячу бандуру, яка зберегла всі характеристики дорослого інструменту. Музикант розповів, що у нього народився унікальний музичний інструмент.

Ця бандура без спеціального механізму. Також музикант зазначив, що він майстрував її з однодумцями – з Олегом Мельником і Віктором Рубаєм. В основу нового інструменту лягла вже відома бандура»Мрія".

У нового інструменту невелика вага - всього 3 кілограми і 900 грам. При цьому вона має повний діапазон-від «до» великої октави до " Ля " третьої октави. Також Дмитро розповів, що мензура струн збережена, як у дорослого інструменту.

"У мене сьогодні подвійне свято. Зараз народилася ще одна, дитяча бандура. Вона-київського типу без механізму, яку ми разом з Олегом Мельником і Віктором рублю змайстрували на базі Харківської бандури "Мрія", - повідомив Дмитро Губ'як.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що під Тернполем відкрився музей музичних інструментів. Тут випробувати свій слух і зіграти зможе кожен. Власник музею розповів, що дозволяє грати на всіх інструментах. У його колекції налічується близько 200 інструментів і на кожному з них можна зіграти будь-якому бажаючому. Це єдиний інтерактивний музей музичних інструментів на Тернопільщині.

Також Знай повідомляв, що студент з Ужгородської музичної школи посів призове місце на Всеукраїнському конкурсі молодих піаністів. Олександр Лучков, який навчається в Ужгородському музичному коледжі, показав свої знання та вміння грати на фортепіано.

Нещодавно Знай передавав, що Київський музикант Олександр Кутняк перетворює на Музичні інструменти опале гілля. Він виготовляє флейти з сухої деревини.