У Білорусі тривають протести. Громадяни країни виходять на мітинги в різних містах. Однак влада всіма силами намагається придушити протести, силові структури виводять на вулиці своїх співробітників, які жорстоко б'ють беззбройних людей, затримують. Про ситуацію передає телеграм-канал NEXTA Live.

Перші затримання почалися в Гродно. Там ОМОН жорстоко побив і затримував людей, які висловили свою думку з приводу результату виборів.

"Ультражосткі затримання в Гродно. Старий міст. Жорсткі зіткнення. Поливають газом. (Через деякий час. - Ред.) в Гродно на Радянській площі. ОМОН пішов. На проспекті Янки Купали рухається велика колона протестувальників",-так висвітлює події Білоруський телеграм-канал.

Також були затримання і в Бресті, Барановичах. В останньому населеному пункті протестувальники відбили у омонівців свого прихильника.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що 6 вересня, протестувальники вийшли до резиденції чинного президента. В ході протестів стався інцидент, в результаті якого силовики застосували сльозогінний газ. Один з протестувальників написав на паркані і воротах резиденції «Лука – ПНХ». Це стало приводом для побиття протестувальників і для використання сльозогінного газу омонівцями.

Також Знай повідомляв, що лідер білоруської опозиції і опонент Олександра Лукашенка на сумнозвісних виборах-2020 Світлана Тихановська закликала білорусів вийти на акції протесту. Вона закликала громадян вийти на марш Єдності в неділю 6 вересня.

Нещодавно Знай передавав, що в Білорусі ОМОН жорстоко б'є людей і не тільки на вулицях, а й в ізоляторах, куди привозять затриманих. Лікар розповіла, що бачила людей з проломленими черепами, переламаними пальцями і пошкодженими суглобами.