В умовах пандемії в МОЗ і МОН були розроблені нові правила навчання дітей в садах, школах і університетах. Головною метою є ізоляція хворих людей і дітей від здорових. Про особливості навчального процесу під час епідемії коронавірусу розповів член Громадської ради з питань освіти, член ГО Всеукраїнська правозахисна організація "Юридична Сотня" Юрій Барк.

Він звернув увагу батьків на важливі моменти. Зокрема, юрист заявив, що батькам потрібно заздалегідь повідомити вчителя або вихователя про захворювання дитини. Педагог у свою чергу передасть цю інформацію керівнику навчального закладу. Будь-яке захворювання передбачає звернення до лікаря, який після одужання дитини повинен видати довідку. Наявність цього документа обумовлюється в багатьох наказах Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти.

Однак дана вимога законно тільки в тому випадку, якщо дитина хворіла і звертався до лікаря. Якщо ж дитина була відсутня в школі за сімейними обставинами, то довідку вимагати не мають права.

"Зараз немає жодної норми, яка б зобов'язувала батьків виконувати ці вимоги. Ті батьки, які отримують на свою адресу подібні вимоги, можуть просто спокійно поцікавитися: надайте нам, будь ласка, нормативно-правовий документ, що визначає наші обов'язки",- сказав член Громадської ради з питань освіти, Юрій Барк.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Якщо дитина потрапила в лікарню і лікування затягується довше 10 днів, то в лікарні повинні надати відповідний документ, який батьки передають до навчального закладу. У довідці або виписці з історії хвороби можуть вказуватися не діагноз, а лише застереження і призначене лікування.

Нагадаємо, Знай писав, що вчителька Бабинського ліцею на Рівненщині Оксана Вітчук розповіла про реалії роботи в умовах адаптивного карантину.

Також Знай повідомляв, що за перший тиждень вересня в Києві через зараження коронавірусом на дистанційне навчання перейшли дві школи.

Нещодавно Знай передавав, що Євген Комаровський поділився порадами про те, як організувати навчання в музичних школах так, щоб захистити педагогів, особливо старшого віку.